Tisková zpráva ze dne 15. 2. 2022

Jarní, v pořadí 16. kolo certifikační komise proběhne již v březnu. Regionální značku KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt® můžete získat v kategorii výrobek, služba nebo zážitek. Případní zájemci se mohou hlásit u koordinátorky regionální značky a to buď telefonicky na čísle 602 665 410 nebo na e-mailu produktyKBR@csop.cz. Přihlášku je nutné odevzdat do 11. 3. 2022.

Certifikát lze získat v kategorii výrobek (řemeslný výrobek, potraviny, nápoje, bylinné produkty a ostatní), služba (ubytovací nebo stravovací) nebo zážitek se vztahem k regionu a jeho tradicím. Ve všech kategoriích je však nezbytné splnit předepsaná kritéria.
Tato značka garantuje zejména místní původ výrobku, ale také jeho kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí. Značku “KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt” udílí Český svaz ochránců přírody Vlašim ve spolupráci s Asociací regionálních značek. Značení probíhá na území MAS Blaník, MAS Posázaví a části MAS Voticko.
V současné době může značku „KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt“ používat již přes čtyřicet certifikovaných výrobků a služeb.