AKCE SE NEKONÁ! DÍKY ZA POCHOPENÍ.

Hrabe vám jako nám? V tom případě máte příležitost své schopnosti zúročit na vzácných mokřadních loukách v Horní Lhotě. V sobotu a neděli 6. a 7. srpna vyrazíme společně na pomoc další botanicky vzácné louce. Akce proběhne v rámci projektu Víkend pro přírodu.

O srpnovém víkendu 6. – 7. se dobrovolníci mohou zapojit do péče o vzácnou mokřadní louku v Horní Lhotě. Vzhledem k významnému mokru doporučujeme vybavit se holínkami a případně repelenty. S sebou budou dobrovolníci potřebovat především hrábě, neboť hlavní náplň práce bude spočívat v hrabání a odnášení posekané trávy. Rukavice dostanou pomocníci na místě. Pokud budou příznivé podmínky pro rozdělání ohně, čeká je i zasloužený buřtík. Pitný režim bude zajištěn na místě, stejně jako základní lékárnička. Sraz pro zájemce je v Horní Lhotě na návsi. Prosím, dejte nám vědět o své účasti předem na email: vlasim@csop.cz, děkujeme?

Vlhká louka je jednou z mála dochovaných ukázek starých mokřadních luk, typických pro krajinu středních Čech. Ze vzácnějších rostlin se zde vyskytuje například mochna bahenní. Pravidelné kosení a hrabání stařiny prospívá právě vzácným rostlinám, které jsou vázané na toto rašelinné prostředí.

Na dobrovolnický víkend pro přírodu se můžete přihlašovat na emailu: vlasim@csop.cz